De woningen

Centraal Wonen Opaalstraat bestaat uit 48 zelfstandige woningen en een groepswoning met vijf kamers. De woningen zijn georganiseerd in klusters (van zo’n zes tot acht woningen). Elk kluster heeft een gezamenlijke ‘huiskamer’ en een berging voor bijvoorbeeld fietsen.

Zelfstandige woningen

De grootte van de woningen varieert plattegrond 1 pers boven woning bewerkt 03van woningen met één slaapkamer tot woningen met vier slaapkamers. Rechts de plattegrond van een eenslaapkamerwoning. Elke woning heeft een eigen keuken, douche en toilet. Per zes tot acht woningen (een kluster) is er een gezamenlijke ‘huiskamer’. Je hoeft geen badkamer of wasdroger in je woning te zetten, want er zijn gezamenlijke wasmachines. Woningen die op de begane grond liggen, beschikken over een tuin aan huis.

Groepswoning

In de groepswoning zijn vijf kamers van verschillende grootte. De bewoners van de groepswoning hebben daarnaast de beschikking over een grote gemeenschappelijke keuken en een grote gemeenschappelijke woonkamer. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke toiletten en douches. De voorzieningen die er voor de zelfstandige woningen zijn, zoals de wasmachineruimtes, zijn ook beschikbaar voor de groepswoning. Vind je het leuk om veel gemeenschappelijk te hebben, en een lagere huur te betalen, dan is de groepswoning misschien wel iets voor jou.

-> Verder met de “digitale rondleiding”: de gezamenlijke voorzieningen.